Megosztás

Könyvtár

Zámoly Község Könyvtára
 
Cím: Szép Ilonka Faluház, Kossuth u. 68.
Telefon: 452-511
 e-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
 
 

Könyvtár- és internethasználati szabályzat

 

  1. Nyitvatartás

 

Hétfő:zárva

Kedd:zárva

Szerda:14:30-18:00

Csütörtök: 11:00-13:00 14:30-18:00

Péntek: 14:30-18:00

 

  1. Dokumentumok kölcsönzési ideje, kölcsönzési darabszám, késedelmi díjak

 

2.1. Kölcsönzési idő

Kézikönyveket kölcsönözni nem lehet, csak helyben használatuk lehetséges.

Szabad polcos könyvek esetében a kölcsönzési idő 30 nap, amit 2x lehet hosszabbítani személyesen vagy telefonon. Telefon esetében az olvasójegy számát közölni kell. A hosszabbító személy lehet családtag is. A kölcsönzés határidejének lejárta minden esetben az olvasójegyen kerül feltüntetésre, kivéve, ha az olvasó telefonon hosszabbít, ebben az esetben a könyv kölcsönzőkártyáján kerül csak feltüntetésre.

Audiovizuális dokumentum kölcsönzési ideje 1 hét, amit 1x lehet hosszabbítani. Ennek hosszabbítása minden esetben személyesen lehetséges csak. A hosszabbító személy lehet családtag is. A kölcsönzési határidő minden esetben feltüntetésre kerül az olvasójegyen.

 

2.2. Kölcsönzési darabszám

12 év alatt 1 könyvet, 12-18 év között 5 könyvet,18 év felett 7 könyvet lehet kölcsönözni egyszerre. 14 év alatt 1 audiovizuális dokumentumot, 14 év felett 2 audiovizuális dokumentumot lehet kölcsönözni egyszerre.

 

2.3. Késedelmi díjak

Az első felszólító levél kézbesítésétől számított 16. naptól késedelmi díjat számol fel a könyvtár. Ez könyv esetében 10 Ft/nap/könyv, audiovizuális dokumentum esetében 50 Ft/nap/aud.viz.dok. Amennyiben a dokumentum megrongálódott vagy elveszett az okozott kárt meg kell téríteni.

 

3.        Beiratkozási díj

 

Beiratkozni minden olyan személynek kötelező, aki igénybe veszi a könyvtár szolgáltatásait, úgy, mint kölcsönzés, helyben használat , szám. géphasználat és internetezés. A beiratkozási díj kortól függetlenül mindenkinek 300 Ft/év, amit a beiratkozáskor kell kifizetni.

 

4.      Internet- és géphasználat, nyomtatás, másolás, szkennelés és díjai

 

A gépet és az internetet csak beiratkozott személy veheti igénybe, aki kifizette a beiratkozási díjat. Amikor valaki leül egy géphez, alá kell írnia a jelenléti ívet, amin feltüntetésre kerül a név, életkor, az érkezés ideje és a gép száma. A gépeket egy óra hosszat lehet használni, utána a várakozóknak át kell adni. Más géphez átülni nem lehet. Amennyiben nincs várakozó, a gépet szabadon lehet használni addig, amíg nem jön újabb olvasó. A gép- és internethasználat ingyenes. Ha egy személy csak nyomtatni, másolni vagy szkennelni szeretne, nem kell beiratkoznia, de nevét és életkorát meg kell adnia. A nyomtatás, másolás havonta 5 oldalig ingyenes, utána 15 Ft/oldal. A szkennelés ingyenes.

 

 

5.      Viselkedési szabályok

 

A könyvtárban belépéskor és távozáskor köszönni illik a viselkedési illemszabályoknak megfelelő formában.

Hangoskodni, káromkodni, verekedni, lökdösődni tilos.

Ittas állapotban, mosdatlanul a könyvtárba belépni tilos.

A könyvtár területén enni, szotyizni, köpködni tilos. Inni csak zárható palackból lehetséges.

Szemetelni tilos. Amennyiben ez bekövetkezik, felszólításra a szemetet fel kell szedni.

A kabátokat, sapkákat,sálakat stb. a szék karfájára kell teríteni vagy a fogasra kell akasztani. Pornográf jellegű oldalakat, képeket, videókat, szövegeket nézni tilos.

A dokumentumokat megrongálni, ellopni tilos, amennyiben mégis bekövetkezne, az okozott kárt meg kell téríteni.

A könyvtárban a könyvtáros engedélye nélkül senki nem tartózkodhat.

Amennyiben a fent felsorolt viselkedési szabályokat valaki sorozatosan, a felszólítás ellenére nem veszi figyelembe, a könyvtárból kitiltható.

 

 
Google Translate
Hungarian English French German Spanish
Életképek
Videófelvételek
Vendéglátóhelyek
Belépés
Névnap
Ma 2018. május 24., csütörtök, Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz. A névre kattintva olvashat a név eredetéről.
Oldalainkat 51 vendég böngészi